Op 16 juli 2024 is Jan Heestermans overleden. Jan was op het moment van overlijden secretaris van de Stichting Boerderij de Pekhoeve.

In 2014 is door Jan tezamen met 3 andere initiatiefnemers de renovatie gestart van de Boerderij. Vanaf 2015 is de huidige exploitatie van de Boerderij aangevangen. Jan speelde hierin vanaf dag één een centrale rol. Hij kende alle (bouw)details, maar ook de vele huurders die hij jarenlang gastvrij heeft ontvangen. Voor Jan lag de lat van gastvrijheid en service hoog. Voortdurend was hij bezig met het bedenken van verbeteringen en repareerde en herstelde hij vaak kleine gebreken met zijn twee rechterhanden. Jan voelde zich thuis op het Pekhoeve terrein. Hij onderhield contact met alle andere gebruikers, zoals de Dierenweide ’t Waaijke, de Kruidentuin, Boefjes en Bengeltjes en de club van de Jeu de Boule baan. Jan kende iedereen en iedereen kende Jan. Hij was dan ook steeds in staat voor allerlei noodzakelijke werkzaamheden op het Pekhoeve terrein vrijwilligers te vinden.

Opening - Jan

In 2017 hebben een groep van gebruikers van het Pekhoeve Terrein met de gemeente Breda een convenant voor verbetering en herinrichting van het Pekhoeve terrein getekend. Door COVID is dit convenant even uit het oog verloren, maar niet door Jan. In 2022 is de Gemeente door Jan aangesproken op de in het convenant gedane toezeggingen. De Gemeente heeft de handschoen opgenomen en een werkgroep in het leven geroepen om de in het convenant opgenomen doelstelling te verwezenlijken. Inmiddels is er een breed gedragen akkoord en is de Gemeente Breda bereid de uitvoering ter hand te nemen. Jan komt de eer toe dat hij de renovatie van “ons” Pekhoeve terrein op de agenda heeft gehouden. De Ulvenhoutse gemeenschap zal hier nog jarenlang plezier van hebben.

Het bestuur van de Boerderij zal zijn kennis, betrokkenheid en inzet missen.

Bestuur Stichting Boerderij de Pekhoeve